Voordelen van drones in de makelaardij.

Het is relatief eenvoudig om goede foto’s te maken van een klein object, maar het goed fotograferen van een groot pand kan erg lastig zijn. Dit is voor sommige makelaars en organisaties dan ook iets waar ze altijd in willen blijven innoveren. Als koper van een nieuw huis kijk je namelijk direct en vooral naar de foto’s van een huis. Daarom is het voor de verkoper van een huis/pand dan ook belangrijk om goede, scherpe foto’s te hebben. Als de eerste foto onduidelijk of niet goed is zal je als koper niet zo snel op een advertentie klikken. Maar hoe maak je kwalitatief goede beelden?

Drone opname zorgt voor nieuwe dimensie

Drones worden steeds populairder in de makelaardij bij het in kaart brengen van onroerend goed. De beelden die tegenwoordig met deze apparaten gemaakt kunnen worden zijn van een ongekende kwaliteit en op die manier vormen ze een enorm toegevoegde waarde in het verkoopproces. Als koper is het namelijk prettig om een totaalbeeld te krijgen van bijvoorbeeld het huis in combinatie met de omgeving. Een foto vanuit de lucht is dan toch een stuk duidelijker dan bijvoorbeeld enkel een vooraanzicht op ooghoogte. In de praktijk is ook echt gebleken dat meerdere panden die voor langere tijd onsuccesvol op de markt te koop stonden voor duizenden euro’s meer werden verkocht na het toevoegen van luchtopnames met een drone. Deze drone opnames maken dus echt een wereld van verschil en kunnen een zaak nieuw leven inblazen. Kortom, een bewezen investering.

De geschikte drone

De drone technologie maakt op dit moment een enorme groei mee. De meeste drones beschikken tegenwoordig over een uitstekende Ultra-HD camera. Hiermee is het mogelijk haarscherpe beelden te maken van een object, zowel foto’s als video’s. Verder heb je met veel drones de mogelijkheid om een route uit te stippelen of de drone om een bepaald object heen te laten vliegen. Een voorbeeld van een drone, die beschikt over zeer professionele functionaliteiten en een goede camera, is de DJI Mavic 2 Zoom. Deze drone beschikt onder andere over een camera met verschillende zoom functies waarmee je een object nog beter in beeld kan brengen dan met een normale camera. De optische zoomlens van de drone kan 2x optisch inzoomen, je hoeft daardoor niet heel dichtbij te vliegen om toch een goede kwaliteitsopname te maken. Verder kan de drone autonoom vliegen, aangezien de drone over sensoren beschikt waarmee obstakels en objecten automatisch zullen worden ontweken.

Technieken om een pand in beeld te brengen

Je hebt verschillende technieken om aan de hand van een drone een gebouw goed in beeld te brengen. Zo kan je kiezen voor lage shots, medium shots, top-down shots of omgeving shots. Deze beelden kunnen voor een compleet nieuwe dimensie zorgen.

Lage shots: Hierbij wordt het object van net iets hoger in beeld gebracht dan bij een normale foto vanaf de grond. De focus ligt nog wel volledig op het object en niet op de omgeving.

Medium shots: Bij deze shots wordt het object, de omgeving en het erfgoed in beeld gebracht, voor een wat completer beeld.

Top-down shots: Dit is een shot van recht boven het object, ongeveer het beeld wat je van Google maps zou herkennen, maar dan in 4K kwaliteit.

Omgeving shots: Hier is het belangrijk dat je een goed beeld krijgt van de omgeving om het object, dus een foto van een iets verdere afstand.

Met een drone zijn diverse soorten foto’s en filmpjes te maken van een gebouw. Foto’s zijn van cruciaal belang bij het te koop aanbieden van bijvoorbeeld ene huis. Met een drone geef je de geïnteresseerden een nog beter beeld, waardoor de kans op een succesvolle verkoop groter wordt.

Je kan ervoor kiezen om professionals in te schakelen om dergelijke foto’s te laten maken. Zelf vliegen met een drone is echter ook niet al te ingewikkeld en mocht je toch twijfels hebben over je eigen kwaliteiten, kan je er altijd voor kiezen om hier een cursus in te volgen. Zorg er wel altijd voor dat je bij de aanschaf van een drone erop let dat je kiest voor een drone met camera.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.